Foutmelding

 • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Toneelgroep Tros brengt "Tailleur pour dames" (reportage RingTV)

13 mrt 2015, 16:15

Locatie: Den Blank Overijse

Organisator: Toneelgroep Tros

Toneelgroep TROS brengt op 20, 21 en 22 maart 2015 een Vlaamse vertolking van de hilarische komedie “Tailleur pour Dames” van Georges Faydeau.   Het stuk wordt geregisseerd door Olivier Dewit,  acteur en regisseur, bekend van een aantal televisieseries en - programma’s en toneelstukken.  Olivier regisseerde in 2000 voor Tros onder meer het bekende stuk Romeo en Julia. Tros treedt zoals gewoonlijk op in Cultuurcentrum Den Blank in Overijse (klik hier voor de reportage op RINGTV).

Het verhaal speelt zich af in de gegoede burgerij van de negentiende eeuw waar Dr Moulineaux een gezapig leventje leidt met zijn echtgenote en zijn butler. Na een misgelopen afspraakje met zijn maîtresse komt hij pas 's ochtends thuis. Zijn vrouw staat hem op te wachten. Om zich uit zijn benarde situatie te redden, verzint hij allerlei zaken, onder meer het verhaal waarbij een van zijn goede vrienden op sterven ligt. Hij valt natuurlijk door de mand en probeert zijn gezicht te redden door nog meer leugens te vertellen. Yvonne, zijn echtgenote, blijft niet bij de pakken zitten en laat haar moeder overkomen. En dan is het hek van de dam natuurlijk...

In het verhaal trachten de personages zich in allerlei bochten te wringen om de schone schijn te bewaren. Achter de schermen van een voorbeeldig burgerlijk huishouden schuilt er heel wat  ontrouw en winstbejag. Hierdoor ontstaan er heel wat grappige misverstanden, leugens en grappige persoonsverwisselingen.

Voor Olivier Dewit uit Hoeilaart “ is het regisseren van dit stuk een gigantische uitdaging. Het is de eerste keer dat ik een deurenkomedie regisseer. Mijn genre ligt eerder in de Shakespeare genres of  de meer strakke en soms mechanisch gestructureerde Ibsen-tonelen. Maar toen voorzitster Hilde Tastenhoye mij vroeg of ik dit stuk van Faydeau wilde regisseren, heb ik het meteen aanvaard. Niet alleen omdat het van in 2000 geleden was dat ik nog met de Tros-acteurs had gewerkt (van wie er vandaag weer een aantal meespelen) maar ook omdat ik hiermee voor mezelf de lat ook erg hoog leg. Het wordt een stuk ‘met nen hoek af’. Met personages en situaties die eenieder zal doen stom staan. ” 

De cast

 • Dimi Vande Schoot in de rol van Dr Moulineaux
 • Isabelle Hardy in de rol van Yvonne Moulineaux
 • Stijn Vandendael in de rol van butler Etienne 
 • Theo Quintelier in de rol van Aubin 
 • Hilde Tastenhoye in de rol van Suzanne Aubin 
 • Morgan Bogaerts in de rol van Bassinet
 • Silke Steyaert in de rol van Rosa 
 • Myriam Vandervaeren in de rol van Madame Aigreville 
 • Bea Vanderlinden in de rol van Pomponette

Opvoeringsdata- en prijzen

 • Vrijdag 20 maart 2015 - 20.00 uur - Prijs  VVK : 12 EUR – Kassa : 14 EUR
 • Zaterdag 21 maart 2015 -  20.00 uur - Prijs VVK : 12 EUR – Kassa : 14 EUR
 • Zondag 22 maart 2015 - 15.00 uur - Prijs VVK : 10 EUR – Kassa : 12 EUR

Verkoopkanalen

Over Tros

Tros is een amateurtoneelgezelschap uit Overijse dat werd opgericht in 1979 en uitgegroeid is tot een van de bekendste gezelschappen in de druivenstreek en dit zowel door zijn uitgebreid repertorium in verscheidene genres als door zijn groot spelerspotentieel.  De groep brengt jaarlijks een à twee producties, in een opeenvolging van theater en musical, en brengt jong en oud samen voor het plezier van het acteren.

Meer info : www.toneelgroep-tros.be.

 

 

2204 keer gelezen