VANAVOND "Ten Oorlog" met Arnout Hauben (op en onder Flanders Field)

29 nov 2016, 20:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Cultuurraad Hoeillaart

Arnout Hauben is een nog jonge televisiemaker die z’n carrière begon bij Woestijnvis, waar hij reportages maakte voor Man Bijt Hond. Onder andere  ‘Weg naar Compostella’ was een van zijn eerste spraakmakende reportages. Te voet  een paar duizend kilometer stappen en ondertussen boeiende televisie maken, die teruggrijpt naar enkele eenvoudige principes: televisie dicht bij de mensen, zonder veel toeters en bellen, simpel maar geniaal. Geen BV’s, maar gewone mensen, toevallige passanten, met dikwijls een ongelofelijk boeiend verhaal.

Arnout heeft echter definitief naam gemaakt met  ‘Ten Oorlog’ , weer een voettochtreportage reeks, die hij maakte met z’n nieuwe productiehuis ‘De Chinezen’. Met twee kompanen, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops, stapt hij langs de frontlijn van WO I,  van Nieuwpoort tot Gallipoli aan de Bosphorus in Turkije. Het programma  wint een belangrijke Eurovisieprijs en wordt door Focus Knack uitgeroepen tot beste programma van 2013.

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de bevrijding van WO II maakt hij met hetzelfde team ‘Ten Oorlog II’ en dit jaar vonden we met Arnout terug aan het slagveld bij Passendale. ‘Onder Vlaamse Velden’, een reportage over de opgravingen van een  archeologisch team  in de sleuf van een aan te leggen gaspijplijn. De opgravingen kwamen uit in Nieuw-Zeeland, aan de andere kant van de aardbol. Hoe diep kun je graven? Arnout komt het allemaal van naaldje tot draadje uitleggen met het mooie beeldmateriaal.

GC Felix Sohie dinsdag 29 november 2016 om 20 uur

Een productie van de werkgroep Niemandsland vd Cultuurraad Hoeilaart met steun vh gemeentebestuur Hoeilaart.

Inkom: 6 euro/ VVK  5 euro.

 

792 keer gelezen

1 reactie

afbeelding van jan lenaerts
De Werkgroep 'Niemandsland' van de Cultuurraad kondigt met trots de komst naar het GC Felix Sohie van Arnout Hauben aan voor een unieke lezing over zijn 'Ten Oorlog' reportages!