Rodenbachfonds brengt Wereldboekendag naar wijk Solheide! GRATIS BOEKEN

30 apr 2016, 11:30 - 16:30

Locatie: Wijk Solheide

Organisator: Rodenbachfonds Hoeilaart

Na een paar weken boeken inzamelen is het zover , het Rodenbachfonds verwacht je nu zaterdag 30 april tussen 11 en 16 uur in de Hoeilaartse wijk Solheide. Ter gelegenheid van Wereldboekendag wordt met een mobiele bibliotheek een bezoek gebracht aan de wijk die haar straatnamen aan Vlaamse schrijvers te danken heeft. ” Geef uw boek een tweede leven” is de slogan. Het succes van de inzameling resulteert in een verscheidenheid van literaire werken, voor elk wat wils. Je bent welkom om jouw keuze te maken, het is gratis en je hoeft ze ook niet terug te brengen. Heb je zelf nog wat boeken te ruilen breng ze gerust mee, je maakt er wel iemand gelukkig mee.

Wereldboekendag is een Unesco erkend initiatief. Sinds 1923 vieren de Catalanen op het feest van Sint Joris boekendag. De mannen schenken hun vrouw  een roos, de vrouwen schenken hun man een boek. Die dag gaan er 400.000 boeken over de toonbank wijl er niet minder dan 4.000.000 rozen van de struik naar de vaas versast worden. Een initiatief dat ondertussen al in meer dan honderd landen navolging kent.

Dit jaar organiseert Rodenbachfonds Hoeilaart voor de eerste maal Wereldboekendag . en wordt aandacht geschonken aan het lezen van boeken. De auteurs worden in de kijker gezet en er is vooral de hoop dat een mooi boek niet op het containerpark terecht komt. Hopelijk krijgt dit initiatief navolging in de komende jaren. Wat minder  pc-spelletjes en wat meer leesgenot

Het Rodebachfonds verwacht je en hoopt je enkele uurtjes fijn leesgenot te geven .      

1860 keer gelezen