Repair Café en Fashion Swap (nu zaterdag)

07 mrt 2020, 10:00 - 15:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Samen Voor - Repair Café

Terwijl de meest gemotiveerde Hoeilanders deelnemen aan de zwerfvuilactie, is er nu zaterdag opnieuw een Repair Café, de unieke gelegenheid om wat huisraad of kledij terug in optimale staat te brengen dankzij de technische experten die je maar al te graag willen helpen. Wie nog in goede staat verkerende kledij willen wisselen, vindt zeker zijn gading bij Samen Voor. Hieronder vind je alle indfo. Samen Voor zorgt ook voor wat lekker, een hapje en een tapje!

REPAIR CAFE

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een rokje met gebroken rits? Een PC die vast zit, een printer die niet meer print? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar je spullen waaraan iets hapert, gratis kan komen laten herstellen. Dorpsgenoten helpen elkaar op vrijwillige basis bij 't herstellen van kleding, fietsen, huishoudelijke elektra, computers, ICT, speelgoed, boekherstel (zachte kaft), kopjes lijmen, radio/tv, scharen/messenslijpen ... Neem zelf een vervangonderdeel of gebruiksaanwijzing mee. Je gaat er samen aan de slag met deskundige vrijwilligers, zoals elektriciens, naaisters, IT deskundigen en fietsenmakers. Gereedschap en materialen staan ter beschikking. Je spaart er niet alleen je portemonnee mee, maar ook het milieu, want je houdt de afvalberg er een beetje kleiner mee.

Dit initiatief wordt gesteund door de milieuraad van Hoeilaart en IVAGO. Repair Café is natuurlijk ook gewoon gezellig en informatief, want je kunt komen kijken hoe handig iemand je broek inkort, een gebroken voorwerp lijmt of leren hoe je je trage computer weer vlot trekt. Er worden ook zeker tips meegegeven. 

Als je toch een gift wil geven kan dit zeker. Alle giften worden telkens gegeven aan een ander goed doel! Wie niets heeft om te repareren, is zeker ook welkom, het wordt een gezellig samenzijn met ontbijt, lunch, bar en andere milieugerichte activiteiten. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten! 

Op het Repair Café staat van 10 tot 15 uur een ploeg vrijwilligers klaar, van de vereniging Samen Voor uit Hoeilaart. Ook als je twijfelt of een voorwerp nog wel te herstellen is, kun je hier advies krijgen. Je kan ook om tips vragen hoe je aan een vervangingsonderdeel kunt komen.

FASHION SWAP

In de gedachten van ecologie, duurzaamheid en consuminderen, is de FashionSwap dé plaats om jouw kleren nieuw leven in te blazen. In plaats van dat leuke kledingstuk dat je toch niet gebruikt te vervangen door iets nieuws uit de winkel, kan je het hier ruilen! Het is niet alleen goed voor een nieuwe outfit, maar zo dragen we ook ons steentje bij voor het klimaat. Ook op het repair cafe kan je je kapotte spullen laten maken voor een vrije gift die een goed doel zal steunen! 

Hoe werkt het?Heb je kleren in je kast hangen die je niet meer aandoet, maar die wel nog in goede staat zijn? Kom je kleren dan ruilen op de FashionSwap. Schrijf je in voor via samenvoor.net of via fashionswapsv@gmail.com

Op 07/03 kan je tussen 10u00 tot 11u30 je kleren, schoenen, handtassen, sjaals... binnen brengen in het GC Felix Sohie, en geven we je punten in ruil hiervoor (max. 15 stuks). Dit op basis van het type kledingstuk, de staat waar het zich in bevindt, het materiaal, het merk, etc. Om 12u begint de ruil en kan je met de gekregen punten 'nieuwe' kledingstukken 'kopen' (aldus ruilen).

Om het beste eruit te halen en zodat iedereen tevreden naar huis gaat, accepteren we enkel kleren in GOEDE staat ( miskoopjes, weinig gedragen kleren, niets stuk of met vlekken ....) :)

Wat als je niets vindt?Je kan je eigen kleren terug 'kopen' indien deze nog beschikbaar zijn en je kan je punten bijhouden voor de volgende FashionSwap!

Wat gebeurt er met de kledingstukken die over zijn?Kleren die overblijven gaan naar een goed doel, dat binnenkort bekend gemaakt wordt!

Ervoor of erna kan je gezellig iets eten en drinken in de cafetaria. Daarnaast zal ook het Repair Café doorgaan. 

Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de keuze en hoe meer kans je hebt om met een nieuwe outfit naar huis te gaan! Maak er een gezellige dag van en nodig vriend(inn)en of familie uit. 

Volg ons via Facebook FashionSwap SamenVoor of via samenvoor.net

209 keer gelezen