Reintje presenteert "The Broken Circle Breakdown"

08 nov 2016, 20:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Toneelgroep Reintje

De Hoeilaartse toneelwereld staat voor bijzonder drukke weken. Na "De Jonge Druivelaar" dit weekend en "Klem" op 17 december, brengt ook toneelgroep Reintje nog een uitzonderlijke productie: "The Broken Circle Breakdown" op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 december.  Veel mensen zagen de film, en de muziek speelde op alle radiostations. Iedereen hoorde wel eens over het verhaal van Elise en Didier, een koppel wiens genen helemaal doordrongen zijn van country, en die samen een prachtig dochtertje hadden.

Vòòr de film werd dit verhaal in het theater verteld. Deze twee ruwe, bevlogen, gepassioneerde personages werden eerst op de planken gemaakt en gespeeld. Bij het lezen – of horen - van de theatertekst komen ook andere accenten naar boven. Daardoor zit je, terwijl er wat meer tegen heilige huisjes wordt geschopt, eens zo kort op de huid van twee mensen in al hun onvolmaakte pracht.

Elke Van den Wijngaert en Wouter Vanderstraeten spelen Elise en Didier, of Alabama en Monroe zoals ze zichzelf noemen. In een uiterst eerlijke, intieme voorstelling, zonder franjes, maar met een hart dat klopt en brandt. Zoals Elise zegt in de voorstelling: “Ik heb geleefd gelijk stro. Stro, dat brandt goed, maar ’t is ook rap opgebrand”.

Live muziek, door de groep Winston Wutu, maakt deze voorstelling tot een intense rit, waarbij de country en bluegrass het leven van de personages niet alleen onderstreept: ze wordt er een onmiskenbaar en doorleefd onderdeel van. Door de teksten heen, in de voorstelling verteld en gespeeld door Elise en Didier, weven de songs, gebracht als was het hun laatste concert samen, een beeld van een koppel dat voornamelijk bestaat uit hartstocht.

Een voorstelling die je niet onberoerd zal laten en nog lang zal nazinderen.

 “ ’t Is allemaal wreed country. “ - Elise

Toneelgezelschap Reintje

Regie: Yoeri Lewijze

Muziek: Winston Wutu

Speeldata: donderdag 8/12 – vrijdag 9/12 – zaterdag 10/12 telkens om 20.00u

Locatie: Felix Sohiecentrum Hoeilaart

VVK: 8 euro – Kassa: 9 euro

Reserveren kan via: www.reintje.be of bij Mimi’s Optiek (02/657.19.72.)

U kan ook op de cultuurdienst langsgaan met uw cultuurwaardebons.

2210 keer gelezen