Reintje herneemt: ‘The Broken Circle Breakdown’!

08 dec 2017, 20:00

Locatie: GC Felix Sohie - schouwburg

Organisator: Toneelgroep Reintje

In december vorig jaar bracht toneelgroep Reintje met ‘The Broken Circle Breakdown’ een toneelstuk dat nog lang nazinderde. Iedereen die het gezien had, was het erover eens: dit was theater zoals het moet zijn: meeslepend, met een ijzersterke tekst, overtuigende acteerprestaties en prachtige muziek. Wie het stuk vorig jaar gemist heeft, krijgt nog een unieke kans om Elke Van den Wijngaert en Wouter Vanderstraeten samen met Winston Wutu aan het werk te zien, want het wordt hernomen. Ook de jury van het Landjuweel komt kijken, dus we duimen met z’n allen voor een prima resultaat.

The Broken Circle Breakdown - waarop de gelijknamige film is gebaseerd – is een stuk dat werd geschreven door Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. Het is een aangrijpend betoog vol woede en onmacht als reactie op het hartverscheurende lijden na het verlies van een kind.

Elke Van den Wijngaert en Wouter Vanderstraeten vertellen eenvoudig en complexloos het droevige verhaal van Alabama en Monroe, die hun 6 – jarige dochtertje Maybelle verloren aan kanker. Zij delen de scène met de Hoeilaartse liveband Winston Wutu, die het hele stuk overgiet met heerlijke bluegrassmuziek, in een regie van Yoeri Lewijze.

Het is geen mooi en lief verhaal, maar confronteert je frontaal met de donkere diepmenselijke kant van het leven.

De opbrengst van deze voorstelling gaat bovendien integraal naar het Kinderkankerfonds en is geregistreerd als actie voor de Warmste Week van Studio Brussel.

Wie The Broken Circle Breakdown nog eens wil zien kan op vrijdag 8 december en zaterdag 9 december 2017 terecht in het GC Felix Sohie, telkens om 20u. Tickets kan je reserveren via de website: www.reintje.be, bij Mimi’s Optiek of via de Cultuurdienst.

VVK: 8 euro – Kassa: 9 euro

3618 keer gelezen