ParkenParade - Biodiverse bossen & parken

19 jun 2022, 10:00 - 16:30

Locatie: Tervuren

Organisator: NATURA Zoniën

Een harmonisch park- en bosbeheer garandeert ons dat onze kinderen evenveel van onze rijke natuur zullen kunnen genieten als wij vandaag de dag. Maar het beheer van zoveel groen is een permanente evenwichtsoefening tussen de diverse facetten van de open groene ruimten. Daarvoor is een aangepast beheer nodig, gericht op de toekomst, waarbij de biodiversiteit permanent wordt bewaakt.

Tijdens een wandeling in de voor- en in de namiddag, maak je kennis met de meest typerende dieren en planten in het park van Tervuren en het Bos Ter Munt.

Samen met een gids ga je op zoek naar geschikte habitatbomen voor kleine dieren waaronder de vleermuizen, de amfibieën en de kevers. De natuur gids staat ook even stil bij onze bossen als koolstofopslagplaatsen; de “koolstof hotspots” genaamd.

's Middags ben je te gast in het Africamuseum. Op een begrijpbare manier kom je meer te weten over de Afrikaanse tropische bomen, wat een xylotheek is en wat hiermee wordt gedaan. Terloops kijk je naar de biodiversiteit in het tropisch regenwoud en welk effect de klimaatverandering heeft op de groei van de tropische bomen. Kortom. Een programma voor jong en oud om ‘U’ tegen te zeggen.

Vertrek aan het onthaalpaviljoen van het AfricaMuseum, maximaal 25 deelnemers per wandeling (2 wandelingen om 10 uur en 2 wandelingen om 14.30 uur), inschrijven verplicht. De toelichting in het AfricaMuseum vindt plaats tussen 13 en 14 uur. Deze activiteit kadert in de Parkenparade, een evenement waarbij Toerisme Vlaams-Brabant de vele tuinen en parken die onze provincie rijk is in de kijker zet.

Deelnameprijs

Gratis

Inschrijven verplicht via naturazonien@hotmail.be

Contact 0471/770 712

Links https://sites.google.com/site/naturazonien/home/activiteiten

 

455 keer gelezen