Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Opendeur - cultuurweekend Davidsfonds

03 okt 2015, 17:00 - 23:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Davidsfonds Hoeilaart

Het is al jaren de traditie: twee weken na het Druivenfestival organiseert het Davidsfonds een cultuurweekend met tal van activiteiten, zoals een boekenbeurs, een fototentoonstelling en twee optredens in de theaterzaal. Tegelijkertijd kan u ook een glaasje komen drinken, of een kop koffie met kaastaart. Iedereen is welkom! De openingsuren zijn: zaterdag vanaf 18 uur en zondag van 10 uur tot 17 uur.

Boekenbeurs

Rond deze periode wordt overal ten lande de nieuwe boekencataloog van het Davidsfonds voorgesteld met veel aandacht voor schitterende  kinder- en jeugdboeken.  Daarnaast vind je ook boeken over geschiedenis, politiek, gezondheid, kunst …

Fototentoonstelling

Hoeilaart telt heel wat fotografen van topkwaliteit. Het Davidsfonds brengt er zes samen in een boeiende tentoonstelling. Elk van hen presenteert 10 van zin beste foto’s. De exposanten zijn, in alfabetische volgorde:

  • Eddy Bergiers
  • Paul Bolsius
  • Ghislain Goossens
  • Jan Stroobants (postuum eerbetoon)
  • Karel Van Assche
  • Jan Vanderstraeten

Concert op zaterdag om 20 uur: Anna Rune & Band  (niet te missen!)

21 jaar jong is ze, de Vlaamse Anna Rune uit Sint-Niklaas die het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland won; een hele prestatie. Met een klassieke achtergrond, een groot hart voor componeren en een onmiddellijk herkenbare  stem behaalde ze eerder al de finales van De Kunstbende en Imagine en mocht zij op tournee met internationaal befaamd pianist Jef Neve. Anna is een ongelooflijk talent dat in recordtempo de top bereikt. Samen met haar band is ze te gast op het opendeurweekend van het Davidsfonds. Een avond voor echte muziekliefhebbers!

Een organisatie van het Davidsfonds m.m.w. van de cultuurdienst.  Voorverkoop: €12 – kassa €14 (maximum 200 plaatsen). 1, 2, 3: €11. Kaarten: GC Felix Sohie – cultuurdienst.

Aperitiefconcert op zondag om 11 uur: Voelingen – Hildegard De Buck en Willy Vervloet

Hildegarde en Willy zijn geen onbekenden. In 2014 brachten zij al de winnende gedichten van de bibwedstrijd en vooral aan het totaalspektakel ‘Ik was 14 in ‘14’ leverden zij een meer dan belangrijke bijdrage. Willy is Hoeilander en componeerde nieuwe muziek op bekende Nederlandstalige gedichten. Hildegard zingt deze pareltjes met een bijzonder warme stem. Dit jaar brachten zij hun eerste CD uit en dat vieren wij tijdens het opendeurweekend van het Davidsfonds op zondagvoormiddag met dit schitterende aperitiefconcert en een hapje en een tapje.

Toegang: GRATIS

Voor meer info: Mia Soret ) davidsfonds@hoeilaart.be of 02 657 07 68

1899 keer gelezen