Olympisch kampioen Paolo Bettini, samen met andere wielerlegenden, viert 40 jaar Filip Sport (nu zondag in het park)

23 jun 2019, 7:00 - 18:00

Locatie: Ruusbroecpark

Organisator: Filip Sport

Wanneer je favoriete fietsenzaak zijn 40-jarig bestaan viert mag je uiteraard niet ontbreken. Dat denkt ook Olympisch kampioen en 2-voudig wereldkampioen Paolo Bettini die speciaal vanuit het schilderachtige Toscanië naar de Druivenstreek komt voor deze feestelijke gebeurtenis. Samen met  andere wielerhelden zal hij een peloton van 200 fietsliefhebbers leiden. Verdeeld over 3 groepen, telkens met een verschillende gemiddelde snelheid wat het evenement toegankelijk maakt voor iedere sportief ingestelde fietser.

Er kan worden gekozen tussen 2 verschillende afstanden, deels over het parcours van het wereldkampioenschap 2021. Elke groep wordt begeleidt door een pilootwagen en 10 motorrijders-signaalgevers wat op zich reeds borg staat voor een unieke rit. Het eerste startschot wordt gegeven om 9u aan het Jan van Ruusbroec park in Hoeilaart. Achteraf wachten er ambachtelijk gebakken pannenkoeken en een frisse Kwaremont. Voor de deelnemers en voor de supporters ! Afspraak op zondag 23 juni vanaf 7u.

Het programma :

  • Gold : om 9u00 90km met gezamenlijk vertrek onder leiding van Paolo Bettini  aan het gemeentepark van Hoeilaart. Het parcours loopt deels over de omloop van het Wereldkampioenschap 2021.
  • Gemiddelde snelheid : 28-30km/u. Onder begeleiding van 10 motorrijders-seingevers en pilootwagen.
  • Silver : om 9u15 90km met gezamenlijk vertrek onder leiding van Fons De Wolf  en Jean-Marie Wampers aan het gemeentepark van Hoeilaart. Deels over de omloop van het Wereldkampioenschap 2021.
  • Gemiddelde snelheid 25-27km/u. Onder begeleiding van 10 motorrijders-seingevers en pilootwagen.
  • Brons : om 9u30 60km met gezamenlijk vertrek onder leiding van Rudy Pevenage en Luc Colyn aan het gemeentepark van Hoeilaart. Deels over de omloop van het Wereldkampioenschap 2021.
  • Gemiddelde snelheid 23-25km/u. Onder begeleiding van 10 motorrijders-seingevers en pilootwagen.
  • Vanaf 11u30 : pannenkoekenfestijn, een verfrissende pint en live muziek.
  • Om 12u45 : voorstelling en interviews van de wielerkampioenen op het podium.

 

Lees hieronder het artikel van dinsdag uit "HET NIEUWSBLAD"

1078 keer gelezen