Liberiaans eetfestijn op Duurzame Doendersdag

06 okt 2018, 17:30 - 22:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: GROS

De inschrijvingen voor het Liberiaans eetfestijn ter afsluiting van de ‘Duurzame Doendersdag’ in Hoeilaart komt op gang. Op 6 oktober is er in Hoeilaart vanaf 10 uur van alles te doen op het vlak van duurzame ontwikkeling. Een infomarkt, een repair café, een fashion swap, een voorleesactiviteit in de Bib, een duurzame dorpswandeling, de installatie van een nieuw bijenhotel en vanaf 17u30 een benefietmaaltijd. De opbrengst gaat naar de LEEF Foundation, een vzw uit Hoeilaart die onderwijsprojecten verzorgt in het West-Afrikaanse Liberia. De maaltijd kost 15 euro (kinderen 10 euro). Gasten kunt kiezen tussen vis, kip en vegetarisch, inclusief voorgerecht en dessert, exclusief drankjes.

LEEF zamelt boeken in en geld voor de bouw van een basisschool in Liberia. Er staan 115 dozen met onderwijsmateriaal klaar om verscheept te worden naar West-Afrika: studieboeken en lerarengidsen, fictie en non-fictieboeken voor alle leeftijden, encyclopedieën, woordenboeken, atlassen en spullen voor recreatieve activiteiten: geschonken door particulieren, scholen en bibliotheken uit Hoeilaart en omgeving.

Om de bouw van de school een stap verder te brengen en voor het transport van de boeken is geld nodig. En daarvoor is er het eetfestijn in het gemeenschapscentrum Felix Sohie. De maaltijd is met liefde bereid door een Liberiaanse kookploeg en met steun van de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking.

Reserveren met vermelding van het aantal eters (en de voorkeur vlees, vis/vega) kan via leef.foundation@gmail.com

779 keer gelezen