Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Lezing: LEVEN ZONDER AUTO

22 apr 2015, 20:00

Locatie: Cafetaria Gemeenschapscentrum Felix Sohie

Organisator: 5 voor 12

Lezing door Luc Van Heerentals met als titel:

Leven zonder auto

cafetaria van het Felix Sohie centrum

Leven zonder auto. De meesten van ons kunnen het zich moeilijk voorstellen. Toch hebben bijna 19% van de gezinnen in Vlaanderen geen wagen.

Journalist Luc Vanheerentals is er daar een van en hij kiest daar bewust voor. Gaandeweg kwam hij tot het besef dat de opmars van de auto ecologisch, sociaal en ruimtelijk meer dan nefast is voor de samenleving. De auto palmde de afgelopen eeuw grote delen van het openbare domein in, vernietigde natuurgebieden, doodt of kwetst jaarlijks duizenden mensen, verpest de luchtkwaliteit, zorgt voor geluidsoverlast, bedreigt de woon- en leefkwaliteit in tal van buurten, is nefast voor de fitheid en gezondheid van de bevolking.

Luc Vanheerentals maakt komaf met de term “zwakke weggebruiker”. Hij argumenteert dat het zeker geen zwaktebod is om je als voetganger, fietser of gebruiker van het openbaar vervoer te verplaatsen. Integendeel, hij beschouwt het als een verrijking.

Luc Vanheerentals is al 30 jaar freelance journalist voor o.a. Belga, Radio2 Vlaams-Brabant en RingTV. Recent schreef hij een boek “Leven zonder auto”, waarmee hij een stem wil geven aan wie bewust minder gebruik wil maken van de auto of zelfs helemaal geen auto bezit.

8947 keer gelezen