Kerstmis in Hoeilaart (video) - UITVERKOCHT!

16 dec 2017, 20:00
play video

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Davidsfonds Hoeilaart

Alle kaarten voor het kerstconcert van het Davidsfonds zijn de deur uit en er is al een lange wachtlijst. Door de verhuis van de kerk naar het GC Felix Sohie daalde de capaciteit  aanzienlijk waardoor tal van Hoeilanders het concert niet zullen kunnen bijwonen. Op het programma “The Swing Shift Big Band” die zijn thuisbasis heeft boven café Sportecho en daar wekelijks de muziek van de grote orkesten uit de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw doet herleven.

Dit kerstconcert is uniek en speciaal voor “Kerstmis in Hoeilaart samengesteld. Nooit eerder speelde de big band dit programma. Een pianist, een gitarist, een bassist, een drummer, 6 trombonen, 5 saxofonisten en 4 trompettisten, een zanger en een zangeres zorgen voor sfeervolle kerstmuziek, ooit populair geworden dankzij Nat King Cole, Frank Sinatra, Bing Crosby … Als voorsmaakje de video van een andere internationale bigband! Kwestie van in de juiste stemming te komen.

Omdat het concert uitverkocht is, overweegt Hoeilander.be om deze schitterende avond te streamen zodat iedereen thuis via de computer het concert in HD kan volgen. Voor meer info hierover verwijzen wij u graag naar de website: www.hoeilander.be.

“Kerstmis in Hoeilaart” gaat door op zaterdag 16 december om 20u in het GC Felix Sohie.

Of we een witte kerst krijgen dit jaar is voorlopig nog niet te voorspellen. Van het Davidsfonds mag het alvast wel want het 11de kerstconcert gaat volledig de richting uit van de ‘kerst’-evergreens die door o.a. Bing Crosby, Frank Sinatra, Nat King Cole, The Andrew Sisters, Glenn Miller, Tommy Dorsey, Nina Simone … en vele andere grote namen uit de muziekgeschiedenis, onvergetelijk werden gemaakt. Liedjes als: Dreaming of a white Christmas, Winter Wonderland, Jingle Bells, I’ll be home for Christmas, The Christmas Song, staan borg voor een romantisch warme avond.

Met de “Swing Shift Big Band” keren we terug naar de muziek van de jaren ’40, een periode toen zelfs de muziek op de radio nog ‘live” werd gespeeld; het tijdperk van de grote orkesten met hun typisch Amerikaanse klank. Een zanger, een zangeres, vier trompettisten, zes trombonisten, vijf saxofonisten, een bassist, een gitarist, een drummer, een pianist en een dirigent, dat is de bezetting van dit 22 man sterke en swingende orkest dat op 16 december 2017 zeker en vast Hoeilaartse kerstgeschiedenis zal schrijven.

Na het jubileumconcert “Hoeilanders zingen Kerstmis“ van vorig jaar heeft het Davidsfonds nu resoluut gekozen voor een totaal ander concept maar de sfeer blijft warm, intiem en gezellig met na het optreden een glaasje Cava en ovenvers en overheerlijk kerstgebak.

Je zou het voor geen geld willen missen, toch?

2852 keer gelezen