JAZZ at FELIX' - DUBBELCONCERT MET DINER - WHOCAT

12 apr 2018, 19:00 - 23:45
play video

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: 5 voor 12

Sara Moonen komt uit onze eigenste Druivenstreek, en heeft hier nog een grote aanhang sinds vroegere bands (Adeeze), maar heeft zich ondertussen ontwikkelt tot de leading lady van Whocat, een groepje dat Brussel als thuisbasis heeft. Met ‘Bleuprints’ brachten ze een boeiend eerste mini album uit, waarmee ze uitvoerig toerden in binnen- en buitenland. Vier jaar geleden waren ze al eens te gast in Jazz at Felix’, benieuwd hoe ze zijn geëvolueerd…

Voorproefje: https://www.whocatmusic.com/

Line-up:

  • Sara Moonen: zang, gitaar, composities en teksten
  • Benoit Minon: gitaar
  • Joris Lindemans: contrabas
  • Davy Palumbo: drums, percussie
  • Bram De Looze en Robin Verheyen om 21 uur

Bram kwam in 2008 al in Phobos spelen met het LABtrio (Lander Ghyselinck/Anneleen Boehme/Bram De Looze). Dat er toen een groot talent, amper 18 toen, achter de piano zat was overduidelijk. Tien jaar later is Bram een van onze top jazzpianisten. Klassiek geschoold, is vooral JS Bach zijn inspiratiebron. Kom dat op 28 oktober maar beluisteren, als hij in de kerk van Tervuren het Jazz met Pit festival op het kerkorgel gaat openen (www.jazzmetpit.be).

Robin (saxofoon) resideert sinds een tiental jaar in New York City, in 2016 maakte hij een Europese toer met zijn NY Quartet, o.a. ook in de AB. Zijn samenwerking met Tom Barman in ‘Taxi Wars’ zorgde voor heel wat airplay en twee succesvolle CD’s in eigen land en Europa.

Met dit duoproject richten Bram en Robin zich op creatieve muziek met een fris en hedendaags statement, dat zich laat kenmerken door een grote spontaniteit. Hun inventieve improvisaties gecombineerd met eigen composities reflecteren hun passie, invloeden en ontwikkeling uit hun projecten in Europa en New York.

Line-up:

  • Bram De Looze: piano
  • Robin Verheyen: saxofoon

Reserveren voor het diner, bereid door Koen Geers en zijn team, is noodzakelijk. De concerten bijwonen zonder diner is ook mogelijk. Inclusief diner kost u dat 35 euro, leden 30 euro, abo1,2,3: 28 euro. reserveren@5voor12hoeilaart.be

Zonder diner betaalt u telkens (voor ieder concert afzonderlijk), net als voor alle andere concerten, 10 euro; leden en VVK 8 euro; abo 1,2,3… 7,5 euro.

Jongeren onder 25 jaar kunnen de concerten bijwonen voor slechts 5 euro.

Donderdag 12 april om 19u 

996 keer gelezen

1 reactie

afbeelding van jan lenaerts
Als afsluiter van het Jazz at Felix' seizoen een dubbelconcert met diner tussendoor: Feestje!