JAN DE SMET en GROEP: The PETE SEEGER LEGACY

01 mei 2018, 18:00 - 23:00
play video

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: 5 voor 12

Op 1 mei vanaf 18u komen Jan De Smet en groep  met ‘The Pete Seeger Legacy’ en Dichter des Vaderlands Charles Ducal naar Hoeilaart. Na de Fiesta Cubana van vorig jaar, wil  5 voor 12  het 1 meifeest dit jaar weer opluisteren met een lekkere maaltijd, gevolgd door een geweldig programma in het GC Felix Sohie.

Dichter des Vaderlands Charles Ducal

Charles Ducal, pseudoniem voor Frans Dumortier, werd in 2014 voor 2 jaar ‘Dichter des Vaderlands’ in die periode schreef hij een 12-tal gedichten over wel en wee in ons land. Hiervan komt hij er een paar brengen op onze 1 mei viering. ‘Stemadvies’, opgedragen aan de zes mensen die bij manifestaties voor het algemeen stemrecht werden neergeschoten in Leuven en ‘Hart boven Hard’ ter gelegenheid van de toekenning van de prijs voor de democratie aan de gelijknamige beweging.

en

The Pete Seeger Legacy

Pete Seeger stond in de jaren ’40, samen met o.a. Woody Guthrie aan de wieg  van de Amerikaanse folkmusic. Niet zomaar wat nostalgisch gepingel op zijn banjo, maar een fris links en pacifistisch geluid maakten hem tot een icoon voor progressieven wereldwijd. Wie opgroeide in de jaren ’60 en meeliep in betogingen tegen de Vietnamoorlog zong zeker uit volle borst zijn‘We shall overcome’. Hij was ook een inspiratiebron voor toen opkomende artiesten zoals Bob Dylan, The Birds, Joan Baez en  later Bruce Springsteen, die zelfs een Pete Seeger eerbetoon op CD uitbracht in 2006.

In Vlaanderen hebben we gelukkig Jan Desmet (van De Nieuwe Snaar), die,omringd  met enkele fantastische muzikanten, die met ‘The Pete Seeger Legacy’ de liedjes van Pete Seeger nieuw leven inblaast en ons zal verbazen over hoe verrassend actueel zijn werk nog altijd is. 

Organisatie 5 voor 12 ism Gemeentebestuur Hoeilaart

Inkom: Warme maaltijd en concert: 25 euro (reserveren verplicht: reserveren@5voor12hoeilaart.be )

 Alleen concert:  15 euro; VVK 14 euro;   Abo 1,2,3 : 13 euro

818 keer gelezen

1 reactie

afbeelding van jan lenaerts
5 voor 12 brengt het 1 mei feest naar Hoeilaart!