Het Zoniënwoud en de klimaatverstoring

21 nov 2021, 14:00 - 16:30

Locatie: Kasteel van Groenendaal - Duboislaan 1 te 1560 Hoeilaart

Organisator: Natuurgroepering Zoniënwoud

De zichtbare effecten van de klimaatverstoring beperken zich niet langer tot het smelten van het poolijs of het afsterven van koraalriffen. Ook de fauna en de flora van het Zoniënwoud hebben er manifest onder te lijden. Je ontdekt tijdens de wandeling hoe o.a. de monumentale beukenkathedralen van het UNESCO-natuurerfgoed op deze opwarming van de aarde reageren, hoe de reeënpopulatie deze verstoring ondergaat en hoe het vervroegd uitvliegen van vlinders het koolmeesje in de problemen brengt. Bosbeheerders stellen alles in het werk om het Zoniënwoud klimaatrobuuster te maken.

Wil je meer weten, kom dan alvast meewandelen!

Doelgroep : adolescenten en volwassenen met interesse voor de klimaatproblematiek.

Afstand ongeveer 7km - Honden laten wij thuis - De wandeling is gratis maar inschrijven is VERPLICHT – Meer info www.ngz.be

 Om de wandeling corona-proof te laten verlopen gelden volgende regels:

 1) Inschrijven vooraf is verplicht .  Het maximum aantal deelnemers is 25 personen (gids exclusief).

2)Meldt bij aankomst je aanwezigheid aan de gids die de aanwezigheidslijst aanvult.

3) De maatregelen die op het ogenblik van de wandeling in het kader van de Covid-19 context van toepassing zijn worden gerespecteerd.

4) Mondmaskers zijn verplicht als de afstandsregel van1,5m niet kan gerespecteerd worden.De deelnemers brengen deze zelf mee. Enkel de gids is vrijgesteld van het dragen van het mondmasker of gelaatsscherm om de verstaanbaarheid te verbeteren en enkel wanneer de gids de afstandsregel (1,5 m) respecteert.

5) De gids mag en zal niets doorgeven

6)Indien je uw inschrijving wenst te annuleren, stuur dan een mailtje voor het afsluiten van de inschrijvingperiode naar eric.senelle@live.be

153 keer gelezen