FELIX, de tentoonstelling (tot 2 december)

23 nov 2019, 14:00 tot 02 dec 2019, 18:00

Locatie: Gemeentehuis

Organisator: Heemkundige Kring

Deze week beleeft de Druivenstreek zijn langverwachte musical “Felix, de musical”. Daarnaast loopt er op het kasteel-gemeentehuis een tentoonstelling, eveneens over het leven van de familie Sohie. Diverse foto’s uit het archief van de verschillende familietakken werden samengebracht alsook een reeks documenten die toelaten nader kennis te maken met deze familie. Elk van de broers kreeg een hoek toebedeeld in de tentoonstellingsruimte: Frans (en Alfons Schoonjans), Felix, Remy en Hendrik, daarnaast is er aandacht voor hun zussen: Rosalie, Elisabeth, Marie-Thérèse en Louise(Marie).

Op enkele andere panelen worden de reizen van Felix en Octavie geëvoceerd alsook deze van Albert en Suzanne, de kinderen van zijn broer Remy. Enkele documenten lichten een tip op van hun financiële vermogen, het personeel van de bedrijven komt aan bod, de koninklijke belangstelling. Elders worden familiefoto’s voorgesteld.

Kortom, “Felix, de tentoonstelling” vormt een complement bij de musical. De tentoonstelling blijft toegankelijk elke dag van 14 tot 18 uur en dit tot en met maandag 1 december. Tijdens de tentoonstelling wordt ook het boek over de opgang van deze druiventelersfamilie te koop aangeboden: “Felix, van serrist tot kapitalist” (27 €).

4195 keer gelezen