Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De Legende van de Lente (twee voorstellingen)

07 mrt 2015, 15:00

Locatie: GC Felix Sohie (cafetaria)

Organisator: Toneelgroep Reintje Jeugd

De nieuwe toneelproductie van Reintje Jeugd belooft top te worden. Een ploeg van meer dan 70 personen voor en achter de schermen doet er alles aan om dit spektakel tot een unieke belevenis te maken met toneel, dans, zang en multimedia. Al sinds oktober van vorig jaar wordt er, met Jan Van Assche als regisseur, gerepeteerd en dat merk je. Jongerentoneel heeft altijd dat ietsje extra, noem het spontaniteit en een mateloos enthousiasme. De voorstellingen zijn vrijdag 6 maart om 20 uur en zondag 7 maart om 15u en om 20u.

Die vrolijkheid werkt ook aanstekelijk bij de kledij- en de decorploeg die een serieuze steen willen bijdragen. Alle kostuums werden speciaal voor deze voorstelling gemaakt en de maquillageschetsen die we al konden inkijken zijn subliem.

Met “De Legende van de Lente” brengt toneelgroep Reintje een door Jan Van Assche geschreven sprookje dat in 2006 groeide uit workshops met de laatstejaars van de Vrije Basisschool Sint-Clemens. 9 jaar later is het stuk volledig herschreven, op maat van de jongeren (tussen 11 en 18 jaar).

De muziek is van de hand van Lukas Masschelein, Jan Van Assche en Koen Mertens. De twee laatsten tekenden ook al voor de liedjes van “De 7 Sleutels” (2004).

Voor de dans wordt ook dit jaar samengewerkt met het meer dan succesvolle X-Plosion Dance. De choreografieën zijn van de hand van Ilse Willebrords en dat is zonder meer topkwaliteit.

Om even terug te komen op het verhaal. Drie jongeren reizen per ongeluk door de tijd en belanden meer dan 2000 jaar vroeger in Keltenland, in de tempel van de Lente, waar hogepriesteres Zelda en Koningin Bodhrana zich klaarmaken voor het feest van het jaar ter ere van de lentewende. De heersers van de vier natuurkrachten: Aarde, Lucht, Water en Vuur verenigen die nacht hun krachten zodat de zon weer kan opgaan. De winter is voorbij.

Maar de slechte hogepriester, Galahad, is de heerschappij van koningin Bodhrana beu en wil deze lentewende doen mislukken. Zo verliest zij haar macht en kan hij de schat roven.

Wat daarna volgt is een verhaal vol spanning, drama, bedrog, verraad, vriendschap en een vleugje prille liefde. Uiteindelijk draait alles rond die ene vraag: zal de zon die ochtend nog opkomen?

Wil je weten hoe het afloopt, aarzel dan niet en koop vandaag nog je kaarten. Er zijn drie voorstellingen in het GC Felix Sohie: vrijdag 6 maart om 20 uur en zaterdag 7 maart om 15u en om 20 uur. In totaal is er plaats voor maximum 600 toeschouwers. Zorg dus dat je er snel bij bent.

Afspraak zaterdag 7 maart om 15u en om 20u.

Kaarten zijn te koop bij Mimi’s Optiek en op de cultuurdienst (GC Felix Sohie).

883 keer gelezen