De Leefwereld van Libellen Lezing

12 jun 2016, 11:00 - 13:00

Locatie: Bosmuseum 2 Duboislaan Hoeilaart

Organisator: Natuurgroepering Zoniënwoud en CVN

Reeds meerdere jaren is Arnold -natuurgids bij Natuurgroepering Zoniën en lid van de Libellenvereniging van Vlaanderen- volop bezig met het inventariseren van libellen rond de verschillende vijvers in o.a. Groenendaal. Dankzij zijn werk weten we vandaag welke schat aan libellen we in onze lokale biotopen in 't Zoniënwoud kunnen aantreffen.

Deze 2de zondagvoormiddag 12 juni komt Arnold vertellen over het wonderlijke leven van libellen. Aan de hand van prachtige foto’s wordt de ontstaansgeschiedenis; de verschillen tussen juffer en libel; de unieke voortplanting; de ontwikkeling van ei tot imago en de wonderlijke metamorfose van larve levend in het water tot wondermooi insect vliegend in de lucht, uit de doeken gedaan.

Om 14 uur start een voor iedereen toegankelijke en rustige wandeling langsheen de Koningsvijvers waarbij de nadruk ligt op libellen en hun biotoop. Voor vaders een enige gelegenheid om hun kroost van een leerrijke en toch leuke “vaderdag” te laten genieten. Kinderen kunnen misschien zelf een libel in het net nemen en op papa’s of mama’s neus plaatsen; dus fotoapparaat niet vergeten!

Lezing : 11-13u. Gratis, inschrijven? bij Iris : iris.buedts@cvn.natuurpunt.be of 03/ 205 17 58 Wandeling : 14?u, vertrek aan de binnenplaats. Gratis. Duur: 2,5 uur. ?Waar? Bosmuseum Jan van Ruusbroec, Duboislaan 2, Hoeilaart (Groenendaal)

?‘s Middags is er gelegenheid om je eigen picknick te nuttigen.

De Zondagen van het Museum zijn een samenwerking van het Natuurpunt CVN, Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurgroepering Zoniënwoud vzw en gaat door met de steun van Inverde en de Provincie Vlaams-Brabant.

912 keer gelezen