CABARET PUUR door DUWOH

04 mrt 2017, 20:00

Locatie: GC Felix Sohie Cafetaria

Organisator: 5 voor 12

Anke Hintjens (zang) en Bernard Van Lent (accordeon) brengen hun nieuwe programma ‘CABARET PUUR’ naar Hoeilaart. Anke Hintjens (zang) en Bernard Van Lent (accordeon) ken je als Duwoh en dat zijn ze ook. Schitterend accordeon en dito zang, op reis door het nachtleven van de Europese grootstad. Bernard speelt zijn vingertoppen plat. La Hintjens zingt met rode oortjes. Je geniet, lacht, huilt. Paul Claes, Wannes Van de Velde en Boris Vian. Hoor en zie, de klanken van de stad. Piaf, Brecht en Aristide Bruant. Luister maar en kijk, of kijk een beetje weg. Marlène Dietrich, Wim Sonneveld, Barbara, … Het duo Hintjens en Van Lent brengen een echt cabaretprogramma.

Zaterdag 4 maart om 20u in het GC Felix Sohie.

DUWOH is:

Bernard Van Lent

Wannes Van de Velde herkende in de nog jonge Bernard Van Lent de rasmuzikant die hij was en is.  ‘Berre’ speelde in gelegenheidsgroepjes en cafés toen Wannes hem bij zich riep – het begin van een lange vriendschap en van een artistiek erg mooie samenwerking.  Bernard maakte jaren deel uit van de zanger die een groep was. Hij stond mee op het podium bij de première van Mistero Buffo in de Munt in 1973.    Vandaag is Bernard vooral actief als begeleider bij theatervoorstellingen en bij live gebrachte muziek.  Eerder begeleidde hij producties van het KJT, het Mechels Poppentheater, theater Malpertuis, Guido Belcanto; meer recent speelde hij in Leonard, Violine Zigane en Fa Fatal.  Van Lent  is docent aan het muziekatelier Ward De Beer in Borgerhout.

Bernard is een gevierd accordeonist en componist.  Als een rode draad door zijn artistieke werk loopt de sympathie voor de gewone mens, voor hen die in de woorden van Bertolt Brecht “in het donker staan”.

Anke Hintjens

Anke is een bekende in meer dan één milieu.  Zij trok de campagne die er uiteindelijk voor zorgde dat holebi's kunnen trouwen; was actief in de Noord-Zuidbeweging, werkte als woordvoerster voor de verenigingen waar armen het woord nemen.  Minder bekend is haar passie voor muziek.  Vrienden en collega's wisten het al langer: Anke zingt graag en veel.  Gelukkig voor die collega’s, zingt ze ook erg goed.  Hintjens is al jaren bezig met muziek.  Ze zong  in verschillende koren.  Ze is opgeleid in de klassieke zangtechniek en in meer hedendaagse methodes.  Al die tijd was Anke bijzonder geïnteresseerd in muziek die de kant van de zwaksten kiest.  Ze deed research naar oude stadsballades en stakingsliederen, ze is een kenner van het werk van Bertolt Brecht en Hanns Eisler. 

In Bernard van Lent vond Anke een artistieke zielsverwant, iemand die net als zij kiest voor ‘liederen met inhoud’.  Door die ontmoeting kan Hintjens nu haar twee passies combineren: al zingend ijveren voor een mooiere wereld.  

CABARET PUUR door DUWOH

Anke Hintjens (zang) en Bernard Van Lent (accordeon) brengen hun nieuwe programma ‘CABARET PUUR’ naar Hoeilaart.

Het woord Cabaret lijkt wel een dame van lichte zeden, een wat oudere prostituée.  Het felle licht ontwijkend, hunkert ze naar schemer.  Er wordt graag en veel over haar gepraat,  geroddeld - maar vertel vooral niet wat ze doet.  Eigenlijk weet niemand wie ze is….  Ze wordt ontweken.  Begluurd.  Wat doet ze eigenlijk, de cabaretière?  Wat toont ze? 

Het duo Hintjens en Van Lent maakten een echt cabaretprogramma.  U hoort wat cabaret  is, hoe dat klinkt, hoe dat er uitziet.  Waar is die netkous?  Waar blijft u met uw fatsoen?  Paul Claes;  Wannes Van de Velde en Boris Vian.   Hoor en zie, de klanken van de stad: Piaf en Brecht; Aristide Bruant.  Luister maar en kijk, of kijk een beetje weg: Marlène Dietrich, Wim Sonneveld, Barbara. 

U kent ze als Duwoh en dat zijn ze.  Schitterend accordeon en dito zang – op reis door het nachtleven van de Europese grootstad.  Bernard speelt zijn vingertoppen plat.  La Hintjens zingt met rode oortjes.  U geniet, u lacht, u huilt.  Dat is een begin.

Het duo Hintjens en Van Lent maakten een echt cabaretprogramma.  U hoort wat cabaret  is, hoe dat klinkt en hoe dat er uitziet.   

2146 keer gelezen