Bouw mee aan de lichtstoet 2015

26 mei 2015, 19:45

Locatie: GC Felix Sohie (cafetaria)

Organisator: Druivenfestival

Op dinsdag 26 mei om 19.45 uur houdt de organisatie van het Druivenfestival een nieuwe bijeenkomst over de lichtstoet in de foyer van GC Felix Sohie. Vorig jaar herleefde de lichtstoet dankzij de inzet van de vele verenigingen. Maar Hoeilaart mag niet op zijn lauweren rusten. De lichtstoet floreerde na een noodoproep van het organiserend comité.  Gelukkig viel die oproep niet in dovemansoren. Maar liefst 9 wagens en een knappe tentoonstelling in het gemeentehuis deden de jubileumeditie, 40 jaar lichtstoet, alle eer aan. Het is dan ook begrijpelijk dat de organisatoren op hun hoede zijn voor een nieuwe achteruitgang.
 
“Het gevaar bestaat dat we vorig jaar een eenmalige heropleving kenden,” vertelt voorzitter Erwin Gysens. “Daarom nodigen we iedereen uit die ook maar een beetje geïnteresseerd is om af te zakken naar het GC Felix Sohie. Het is de bedoeling om die dag ook naar de noden van de nieuwe en ervaren deelnemers te luisteren.”
 
Je hoeft geen vereniging te zijn om deel te nemen. Ook wijken en vriendengroepen kunnen de handen in elkaar slaan. Daarnaast kunnen verenigingen ook samenwerken. De winnaars van vorig jaar (in de categorie grote wagens), Reintje en Deadline Dance, zijn daar een mooi voorbeeld van. 
Wie geïnteresseerd is, maar niet aanwezig kan zijn, mag contact opnemen met de Dienst Cultuur en Toerisme op 02/657.05.04 of via druivenfestival@hoeilaart.be

774 keer gelezen