Nu zaterdag rhythm&blues@felix- Bill Roseman Trio (-25 jaar = €5)

01 okt 2016, 18:00 - 23:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Davidsfonds

De eerste zaterdag en zondag van oktober is traditioneel het cultuurweekend van het Davidsfonds. Naast de boekenbeurs en de fototentoonstelling is er zaterdagavond "Rhythm&Blues@felix" met het Bill Roseman Trio. Bill is een Amerikaanse Hoeilander die al tal van jonge dorpsgenoten leerde gitaar spelen. Zijn professionele muzikale carrière startte in 1988 en sindsdien speelde hij op podia overal te wereld, met onder andere Jan Akerman, Luc Walkter Jr., Pepe Ahlqvist, Calvin Owens ... Dit is zonder meer een avond voor wie houdt van pure, oerdegelijke Rhythm&Blues. Afspraak zaterdagavond om 20u in het GC Felix Sohie.

Onze Hoeilaartse ereburger, Steven Laureys was in 2012 al te gast op het opendeurweekend van het Davidsfonds. Nu komt hij opnieuw, op zondag 2 oktober om 11De voorbije jaren is hij als wetenschapper en dokter, gespecialiseerd in het menselijk brein, wekelijks in het nieuws. Zijn onderzoek geniet wereldwijd bijzonder veel respect want met rasse schreden slaagt hij erin de geheimen van het menselijk zijn te ontrafelen.

Steven is een bijzonder  vlotte spreker en kan ons als de beste uitleggen hoe onze hersenen in elkaar steken.  Wat weten we vandaag?

Fototentoonstelling

Dit jaar presenteert het Davidsfonds het werk van twee fotografen die erg actief zijn op de sociale media. Beiden zijn opgegroeid in Hoeilaart: 

  • Jean Baus, luchtvaartpiloot bij Emirates en tegenwoordig woonachtig in Dubai.  Jean trekt vaak foto’s vanuit de cockpit en komt zo tot een bijzonder origineel resultaat: een andere kijk op de wereld.
  • Vincent Philips is als fotograaf vooral bekend van zijn Facebook ‘Hoeilaart door mijn lens bekeken’.  Vincent zoekt vaak de vroege ochtenduren op om onze gemeente op een originele wijze in beeld te brengen.  Hij speelt graag met licht en kleuren.

Boekenbeurs:

Sinds de Davidsfonds uitgeverij vorig jaar de handen in elkaar sloeg met WPG Uitgevers, is het boekenaanbod enorm toegenomen met meer romans lifestyle, toerisme, actualiteit, geschiedenis , kunst, literatuur, zingeving en een schitterend jeugdboekenaanbod. De volledige cataloog kan je ontdekken tijdens het  weekend.

Het Davidsfonds is het grootste cultuurnetwerk van Vlaanderen met meer dan 40 000 cultuurliefhebbers in 475 bruisende Davidsfonds afdelingen en dus ook in Hoeilaart.  De vereniging wordt gedragen door zo’n 5000 enthousiaste vrijwilligers met veel goesting in cultuur. Het Davidsfonds organiseert over gans Vlaanderen elk jaar om en bij de 10 000 activiteiten, plant zo’n 200 cultuurreizen en organiseert elk jaar zo’n 150 cursussen en dagevenementen rond geschiedenis, actualiteit, kunst, muziek, zingeving … en dat op ongeveer 70 plaatsen in Vlaanderen waaronder ook Hoeilaart.

1097 keer gelezen