Begeleide wandeling langsheen de fotopanelen verspreid over de wijk ’het Blocxveldt’

10 jul 2016, 14:00

Locatie: Hoek Karrenbergstraat/Zoniënbosstraat

Organisator: Wijkcomité Het Blocxveldt

Ter gelegenheid van wijk in de kijker ’het Blocxveldt’ te Hoeilaart, werd door enkele vrijwillige wijkbewoners en met de medewerking van de Koninklijke Heemkundige Kring, een tentoonstelling opgezet met panelen verspreid over de wijk. Deze wijk ligt aan de zoom van het Zoniënwoud en is geprangd tussen de wijken Dumberg en Welriekende. Een belangrijk deel van de wijk werd ingenomen door het serrenbedrijf van de familie Schimp. Van dit bijna industrieel gerund bedrijf blijft er niets meer van over dan de serristenvilla.

De 21 panelen tonen vergrotingen van oude postkaarten en foto’s die een beeld weergeven van hoe de wijk eruit zag tijdens de hoogdagen van de druiventeelt te Hoeilaart. Sommige foto’s konden geplaatst worden op dezelfde plek waaruit de fotograaf de oorspronkelijke foto had getrokken. Hierdoor kan men gemakkelijk de zichten op de verdwenen bedrijfsgebouwen en serren in de huidige omgeving situeren.

Deze panelen blijven nog opgesteld tot zondag 10 juli.

Die laatste zondag zal onder begeleiding van wijkbewoner Hubert Didden en zoon van een opzichter van het serrenbedrijf Schimp, een wandeling georganiseerd worden langsheen de opgestelde panelen.

Deze wandeling is ongeveer 3 km lang en zal met de nodige toelichting zo’n anderhalf uur duren.

Begeleide wandeling op zondag 10 juli.

Vertrek om 14.00u. aan het kruispunt van de Karrenbergstraat en de Sparrenbosstraat met de Zoniënbosstraat te Hoeilaart.

 

3130 keer gelezen