ARBORETUMWANDELING

30 mei 2021, 13:30 - 17:00

Locatie: Bosmuseum Groenendaal

Organisator: NATURA Zoniën

Het Arboretum van Groenendaal, gelegen in het hart van het Zoniënwoud,  is het oudste bosarboretum van ons land. Aangelegd op initiatief van Leopold II vinden we er in totaal 400 verschillende bomen en struiken terug. Den ‘Dikke Eugène’, de Japanse koekjesboom of de reusachtige mammoetbomen zijn maar enkele publiekstrekkers in dit arboretum.

Maar Groenendaal heeft veel meer te bieden dan enkel deze merkwaardige bomen.

Wie heeft er nog niet gehoord van het natuurherstel in de Keizer Karelvijver, de aanpalende vleermuizentunnel, de renbaan van Groenendaal met zijn Koninklijke Loge en zijn makelaarspaviljoen of de Ecoduct, het uitkijkplatform en de Schotse grazers?

De wandeling wordt afgesloten in het bosreservaat Joseph Zwaenepoel, een prachtige bosvallei, door de UNESCO erkent als werelderfgoed.

De beide natuurgidsen hebben deze 5-sterrenwandeling ontwikkeld om de deelnemers kennis te laten maken met deze spreekwoordelijke sterren. Natuurbeheer, natuurbeleving en mooie architectuur samengevat in één allesomvattende wandeling. Een must voor iedereen!

Praktische afspraken

Voor wie: Voor jong & oud(er) zonder specifieke voorkennis

Datum & uur: Zondag 30/05/2021 vanaf 13.30u (2 tijdsloten)

Plaats: Parking bosmuseum Groenendaal

Tijdsduur: Ongeveer 3,5u

Deelnameprijs: Volwassenen = 5€ / Kinderen < 12j. = 2€ / Leden NATURA Zoniën = 2€

Aantal deelnemers: Max. 25 personen/ tijdslot

Voertaal: Nederlands

Mee te brengen: Stevige wandelschoenen, weerbestendige kledij en een vieruurtje

Inschrijvingen en meer info bij NATURA Zoniën – 0471/770.712 – of naturazonien@hotmail.be

Belangrijk: De ingeschreven deelnemer krijgt, in de loop van de week voorafgaand aan de wandeling, een mail met de laatste actuele informatie.

1436 keer gelezen