20ste Meifeesten - programma zaterdag

06 mei 2017, 11:00

Locatie: Ruusbroecpark

Organisator: Doendesvolk

De maand mei is de feestmaand bij uitstek en de VZW Doendervolk heeft dat goed begrepen. Volgend weekend is er een nieuwe editie van de 'Hoeilaartse Meifeesten' die, wat gaat de tijd snel, al voor de twintigste maal georganiseerd worden. Een jubileumeditie dus met een bijzonder leuk programma dat je hier op Hoeilander.be in detail terugvindt. De folder is in bijlage en anders vind je alle weetjes ook onder deze tekst.

11:00 - Sirox Junior Eliminator Race (Doendervolk) Nieuw dit jaar is de mountainbike challenge voor de jongere mountainbikers van de streek. Zij kunnen hun techniek en snelheid demonstreren op het hindernissenparcours doorheen het Jan van Ruusbroecpark. Inschrijven is verplicht en kan via samvdstr@gmail.com.

12:00 - Foodtrucks (Doendervolk). Ook dit jaar kan je tijdens de Meifeesten terecht bij een aantal foodtrucks voor heerlijke snacks. Terwijl je rondkuiert in het park, kan je genieten van heerlijke en versbereide specialiteiten van één van de foodtrucks.

13:00 - Tweedehandsspeelgoedbeurs (Dienst Welzijn, LOK en Gezinsbond). Naar goede traditie zorgt de Dienst Welzijn ook dit jaar voor een speelgoedbeurs op zaterdag. Samen met het LOK en de Gezinsbond maken ze er letterlijk een speels gebeuren van waar je voor een prikje tof speelgoed kan vinden en/of verkopen. Je vindt de speelgoedbeurs van 13u tot 16u aan de grote tent in het Ruusboecpark.

13:00 - Tweedehandsboekenverkoop (Bibliotheek Hoeilaart). Kom je boekenkast aanvullen voor een prikje (vanaf 13u: 1 €/boek; vanaf 15u: 0,5 €/boek). Het aanbod is weer groot en divers: afgevoerde bibliotheekmaterialen en geschonken boeken, van heel oud tot verrassend recent, tijdschriften, romans, informatieve boeken, dvd’s en van alles voor de jeugd. Met de opbrengst kan de bib meer nieuwe materialen in huis halen.

14:00 - Sirox Eliminator Race (VZW Doendervolk). Tijdens deze korte, maar spannende mountainbike race nemen telkens twee mountainbikers het op tegen elkaar in een afvallingsrace van 1 kilometer, op een parcours bezaaid met hindernissen. Inschrijven is verplicht en kan via samvdstr@gmail.com.

15:00 - Cirq’ulation Locale (Dienst Vrije Tijd) - Cirq’ulation Locale brengt samen met TNT Crew hun fascinerende voorstelling TEMPLE naar Hoeilaart. Zij zullen 3x 20 minuten zorgen voor een stevige portie spanning en ingehouden adem tijdens de Meifeesten. Deze trampolineshow verwondert, verbaast, verrast en vermaakt! TNT Crew, gekend van Belgium’s Got Talent editie 2016, staat voor spectaculair entertainment van het hoogste niveau.

17:00 - Houthakkerswedstrijd (VZW Doendervolk). Tijdens de Houthakkerswedstrijd nemen verschillende professionele houthakkers het tegen mekaar op in een strijd om de beste, snelste en meest efficiënte kap- of zaagtechniek.

17:00 - Zomerbar (VZW Doendervolk). Gezellig napraten rond een kampvuur over de vele activiteiten bij een lekker glaasje en een hapje kan dit jaar aan de zomerbar. Vanaf 20u voorzien we een streepje livemuziek om de avond te begeleiden. De muzikale gast van de avond is dit jaar de vijfkoppige band Steam Factory. Zij spelen een gezellige mix van feestmuziek, van 60s klassiekers tot hedendaagse hits!

Klik hier voor het programma van zondag!

2402 keer gelezen