Word Natuurverkenner Druivenstreek!

zondag 05 mrt 2017

In onze mooie Druivenstreek zijn er, ondanks een toenemende bebouwing, nog heel wat natuurparels terug te vinden. Door de steeds grotere invloed van de mens op het milieu staan ze echter allen onder zware druk. Het in stand houden van deze natuur, laat staan het verbeteren er van, vraagt een gerichte en volgehouden inzet van mensen en middelen. En dat is nu net waar Natuurpunt Druivenstreek voor staat!

Heb jij een hart voor de groene plekken van onze Druivenstreek en wil je er graag meer over weten? Vind je dat er werk gemaakt moet worden van nog meer en betere natuur in de omgeving? Ben je bereid om samen met Natuurpunt Druivenstreek wat van je vrije tijd te spenderen aan natuurbeheer in de buurt? Bekijk dan zeker eens onze cursus ‘Natuurverkenner Druivenstreek’!

In deze op maat gemaakte 10-delige lessenreeks maak je in 5 theorieavonden en 5 belevingsactiviteiten kennis met het reilen en zeilen van onze lokale natuur. Van het ontstaan van het landschap over de bijzondere soortenrijkdom ervan tot de verschillende beheermaatregelen. Het komt allemaal aan bod. Deze lessenreeks stelt je in staat om je eigen natuurkennis aan te scherpen en deze nadien concreet toe te passen in onze door jou uitverkoren natuurgebieden.

De cursus is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar en loopt van 20 april tot 11 juni 2017. Voorkennis is niet vereist. Het aantal plaatsen is beperkt tot 30 personen, dus snel inschrijven is de boodschap!

Voor meer praktische informatie en inschrijvingen kan u terecht op onze webpagina www.natuurpunt.be/druivenstreek.