Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vader droeg het vaandel - 1962 (video)

zondag 02 aug 2015
play video

Om de week blijgezind te beginnen, kozen we in onze rubriek 'oude filmpjes' vandaag voor een fragment uit het bijzonder populaire programma Echo van BRT (een programma van Hoeilander Jan Vanderstraeten senior) . Op 7 september 1962 werd dit unieke document voor het eerst uitgezonden. Met de sketch van Toon Hermans als uitgangspunt werd een hele scène met de Hoeilaartse Koninklijke Harmonie Sint-Clemens in scène gezet. Op een zeker moment zou de harmonie haar vaandeldrager,  J.B. Langsberg, niet volgen en een andere weg inslaan. Dat dit weken lang het gespreksonderwerp van alle Hoeilanders was, kan je je wel indenken.

Dit 'Vader droeg het vaandel' zorgde in combinatie met de tekst van Toon Hermans voor hilarische en memorabele televisie. Overtuig jezelf!