Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Twee keer € 1.500 opgehaald met avondje MaTTaB (videofragment)

zondag 28 dec 2014
play video

€ 3.000 voor Rwanda: € 1.500 aan opbrengsten dankzij een optreden van improvisatietheater MaTTaB en een verdubbeling van deze opbrengst door een subsidie van de GROS, de gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Dat is het resultaat van een kerstactie in Hoeilaart. Organisator Joke Muyldermans blikt tevreden  terug op het resultaat. MaTTaB speelde gratis en de 144 betalende theaterbezoekers bleven na afloop nog lang na in de cafetaria van het GC Felix Sohie waar behalve drankjes ook handwerkartikelen ten bate van  het opvangtehuis Chez Marraine en Umumbano Bisa in Rwanda zijn verkocht. De voorstelling bevatte absurdistisch cabaret, zang maar vooral improvisatietheater. Het publiek riep vanuit de zaal een woord of de naam van een persoon en de drie acteurs bouwden er hilarische sketches omheen.

MaTTab, bestaat uit Wout Van Ginhoven, Manuel Bollue en Tom Dekock. Zij trokken met twee technici in december zes avonden lang met een goededadentour door het land om geld in te zamelen voor goede doelen in het kader van Music4Life, een kerstactie van de publieke omroep. Met de opbrengst van €500 via een eerdere inzameling (door Kiwanis-Hoeylaert) wordt het tehuis in Rwanda momenteel voorzien van muskietengaas om de malariamug bij de kinderen weg te houden. Op de foto Landry, een jongetje dat in Chez Marraine verblijft en recent genezen is verklaard van de gevreesde infectieziekte. (RvG)