Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Trage wegenwandeling toont een verrassend anders Hoeilaart (fotoalbum)

zondag 19 okt 2014

De tragewegenwandeling zaternamiddag mocht weer op heelwat belangstelling rekenen. De Milieuraad had Stefaan Bockstal gevraagd om langs het steegjesparcours wat  historische en landschappelijke uitleg te geven. De wandeling startte langs de 'trepkes', de Jan-Baptist Deridderstraat, waar men vrijdagnamiddag nog bezig was de nieuwe betonklinkers te leggen. Dit steegje is immers volledig vernieuwd. Toeval of niet maar het is deze week net 100 jaar geleden dat korporaal Jan-Baptist Deridder sneuvelde aan het W.O. I - front te Pervijze (aan de IJzer). Een mooier eerbetoon kon de man niet krijgen.

Een wandeling door de Hoeilaartse steegjes is altijd een belevenis. Je verbaast je over de vele onbekende en landelijke kantjes van onze gemeente die je zo ontdekt; mooi verborgen schatten van rust en groen.

Binnenkort komt er een nieuwe trage weg bij die de verbinding maakt tussen de Waversesteenweg (boomgaard) en de Terjansdelle. Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar de gemeente heeft de grond eindelijk kunnen kopen.

Wij liepen een deel van de wandeling mee en maakten enkele foto's. 

Foto's: JanVA