Ruusbroeckoor maakt Mozart gelukkig! (video)

zondag 03 dec 2017
play video

Zaterdagavond was een volle schouwburg van het GC Felix Sohie getuige van een schitterend klassiek concert: "Mozart, mijn vriend!". De avond stond niet alleen in het teken van de componist uit Salzburg (Oostenrijk) maar was ook een eerbetuiging aan de tien jaar terug overleden oud-dirigent, Fons de Haas, die het koor leidde van 1985 tot 1998. Het was zaterdag ook 636 jaar geleden dat Ruusbroec overleed.

Dit concert was normaal voorzien om in de Sint-Clemenskerk door te gaan maar door de stabiliteitsproblemen in de kerk zag men zich genoodzaakt naar het GC Felix Sohie uit te wijken. Het Ruusbroeckoor was voor de gelegenheid versterkt met de sopraan, Inge Van de Kerkhove en de tenor, Joris Bosmans, beiden woonachtig in onze gemeente. Herman De WInné, eveneens uit Hoeilaart, las voor uit het boek "Mozart, mijn vriend" van Fons De Haas.

Het was al even geleden dat het Ruusbroec o.l.v. Johan Sluys, een dergelijk mooie prestatie neerzette. De vele composities van Mozart werden met respect en liefde gebracht. Als er een ding is wat Fons de Haas het Ruusbroeckoor heeft nagelaten, dan is het wel de hartelijke liefde voor Wolfang Amadeus.  Het gevarieerd programma en de boeiende fragmenten uit het boek, zorgden voor een uniek avondje genieten. Het zal Mozart zelf en ook Fons, zonder twijfel blij hebben gemaakt.

Een dikke proficiat dus voor de enkele weken geleden verkozen "Hoeilaartse Parel 2017". Duidelijk verdiend!

Hoeilander.be filmde het concert integraal (met 1 camera) zodat je deze onvergetelijke avond nog eens kan herbeleven.

Tijdens het concert nam Rik Van Cauwelaert, de vroegere hoofdredacteur van Knack, het weekblad waarvoor Fons de Haas o.a. de vele verhalen over Mozart schreef, het woord om enkele mooie anekdotes over Fons te vertellen. Je vind deze toespraak in een afzonderlijk videofragment, hieronder!

Video: JanVA

BijlageGrootte
PDF icon Mozart_mijn_vriend_programma.pdf418.43 KB