Politie met helikopter op zoek naar twee autodieven - UPDATE

woensdag 05 apr 2017

Inmiddels zijn meer details bekend over de politie-actie van dinsdagavond. Het was een ANPR-camera die de nummerplaat van een in Brussel gestolen voertuig signaleerde waarna de politie in actie schoot. Het gestolen voertuig werd geïntercepteerd in het centrum en een van de drie inzittenden werd staande gehouden. Naar de twee anderen werd dan een zoektocht ontplooit waarbij de helikopter werd ingezet. De twee verdachten konden niet gevat worden maar het voertuig kan aan zijn rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. Puik werk van de politie.

Er werd bij deze actie ook nauw samengewerkt met 'BIN Hoeilaart' en de whatsapp-groep. Wie hierover meer info wenst, op donderdag 20 april is er een nieuwe informatievergadering in het GC Felix Sohie, zaal Bakenbos, om 20u.  

(hieronder vind je het oorspronkelijke bericht)

Dinsdagavond om 21u03 liep het bericht binnen dat een gestolen voertuig geïntercepteerd was in de omgeving van het gemeenteplein.  Twee personen sloegen blijkbaar  op de vlucht en niet kort daarna toerde geruime tijd een politiehelikopter over onze gemeente. Vanmorgen werd de zoekactie heropgestart. De politie is op zoek naar twee daders met Noordafrikaans voorkomen tussen de 18 en de 20 jaar. Een droeg een donker trainingspak en een pet.

Of de zoekactie uiteindelijk resultaat heeft opgeleverd, is nog niet bekend.