Hommeles binnen de meerderheid over paardenevenement

maandag 15 aug 2016

Je weet het misschien nog niet, je zal trouwens niet de enige zijn, maar op 28 augustus organiseert de gemeente normaalgezien een paardenevenement dat flink wat geld gaat kosten. Ook de coalitiepartner binnen de meerderheid, PROHoeilaart, stelt zich blijkbaar vragen over wat Hoeilaart op dat vlak mag verwachten, zoals we kunnen lezen op hun website. Vooral het feit dat er op die vragen geen antwoord komt, blijkt de gemoederen wat op te histen. Lees hieronder hun blog:

“Het is al bijna 28 augustus en nog steeds weten we niet wat het geplande paardenevenement gaat inhouden. Als een Hoeilaartse vereniging een vergelijkbaar evenement als bijvoorbeeld de meifeesten organiseert, dan moet er eerst een helder plan zijn en een akkoord van de gemeente. Binnen de gemeente heb ik er op moeten áándringen dat die informatie er nu snel komt. Ik wil als gemeentebestuurder niet voor voldongen feiten worden geplaatst”. Dat zegt Wilfried Van Raemdonck, lid van het schepencollege voor PRO Hoeilaart. Eind juni trok de gemeenteraad een budget uit van 10.000 euro voor het organiseren van een hippisch evenement. PRO Hoeilaart stemt er van harte mee in om de paardensport bij een breder publiek bekend te maken.

Met nog een kleine twee weken te gaan, wordt het wel erg nipt om nog de nodige promotie te maken of is dit evenement misschien niet voor de Hoeilander bedoeld? We houden je op de hoogte.