Dit weekend Wereldboekendag

23 apr 2017, 10:00 tot 24 apr 2017, 16:00

Locatie: Boekenkastjes verspreid over Hoeilaart

Organisator: Rodenbachfonds Hoeilaart

Jaarlijks wordt er in meer dan 100 landen “Wereldboekendag” gevierd. Sinds 1923 is 23 april de dag van het boek in Spanje, die dag wordt Miguel de Cervantes geëerd.  23 april is eveneens de sterfdag van William Shakespeare. Unesco riep Wereldboekendag uit tot cultureel erfgoed in 1992. In Catalonië is 23 april de dag waarop de mannen aan hun vrouwen een roos schenken, de vrouwen kopen voor hun man een boek. Die dag gaan er 4 miljoen rozen over de toonbank wijl er 400.000 boeken worden geschonken.

Rodenbachfonds Hoeilaart laat dit feest niet ongemerkt voorbijgaan. Dit weekend zetten we de boekenkastjes van onze Bibliotheek letterlijk “ in de boeken”.

Van 10 u tot 17u zullen we tientallen boeken bij de boekenkastjes plaatsen. De boekenkastjes van onze Bibliotheek zijn sinds 11 maart een succesverhaal in onze gemeente. Je vindt ze in volgende straten : 1) Koldamstraat/A. Biesmanslaan - 2) Kasteelstraat/J.B. Charlierlaan - 3) Steenbergsstraat/W. Degreef-straat. Je kan er gratis boeken meenemen, maar ook je boeken een tweede leven geven door ze in de boekenkastjes te plaatsen voor een volgende lezer. 

Zondagvoormiddag zetten we nog een reeks boeken op het pleintje voor het Felix Sohiecentrum. Dit vanaf 10 uur tot 16 u.

Deze actie is volledig gratis en heeft vooral als doel u allen tot lezen aan te zetten. “ Boek ‘n Boek “ zegt de uitnodiging van onze Bib. Wij van het Rodenbachfonds willen een boekje bijdragen om u als lezer nog meer leesplezier te geven. Tot zaterdag of zondag!

Rodenbachfonds Hoeilaart – inlichtingen bij Danny De Rudder 0476/98.21.77. 

 

489 keer gelezen