Argentinië, magistraal natuurwonder!

23 okt 2017, 20:00 - 22:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: VTB Cultuur

Beeldreportage door Guido en Mia Vervoort - De naam is afgeleid van het Latijnse woord argentum (zilver). De Spanjaarden hoopten er veel van te vinden. Het land telt 42 miljoen inwoners, is 90 maal zo groot als België en het 8ste grootste land ter wereld. Over een lengte van 3500 km heeft het heel verscheiden klimaatstreken en een spectaculaire natuur. Op het schiereiland Valdez (Oost-Patagonië) zie je zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns. Fascinerend Vuurland, is het einde van de wereld. 

De zuidelijke Patagonische ijskap is, buiten de poolstreken, het grootste gletsjergebied ter wereld. In het noordwesten zijn er zoutvlaktes, spectaculaire rotsformaties en erosievormen. De Iguazu-watervallen zijn het grootste en meest indrukwekkende watervallencomplex ter wereld (2,7 km breed), een schouwspel om kippenvel van te krijgen. 

Net over de grens in Chili bevindt zich een van de mooiste natuurgebieden ter wereld: het nationaal park Torres del Paine. Bruisend op de tonen van de tango is Buenos Aires het ‘Parijs van Zuid-Amerika’. 

Een organisatie van vtbKultuur

Maandag 23 oktober) - GC Felix Sohie - 20u.

325 keer gelezen